“Een drukkerij in Den Haag met historie

en toch jong gebleven.”

Quantes Grafimedia

Quantes Grafimedia b.v. is een innovatieve en milieuvriendelijke drukkerij, die zich richt op overheid en business to business drukwerk. Quantes heeft een lange historie in offsetdruk. Wij zijn namelijk ontstaan uit een fusie tussen drukkerij Meinema uit Delft en ENROprint uit Rijswijk. Quantes is een slagvaardig bedrijf met vele mogelijkheden. Als pionier op het gebied van digitaal drukken is Quantes de bakermat van de fotoboeken van Albumprinter/Albelli. Dit is uitgegroeid tot het grote voorbeeld van een innovatie op drukwerkgebied.

Digitaal drukken en Printing on Demand middels webportals is dan ook een gegeven, waarbij de kwaliteit van de HP Indigo digitale drukpersen zich onderscheid van de printermarkt. Dezelfde hoge offsetkwaliteit is beschikbaar in kleine oplages.

Quantes richt zich vooral op die bedrijven en instellingen die toekomstgericht ondernemen. Daarvoor richten wij bestelomgevingen in, al dan niet voorzien van voorraadbeheer en online opmaakmogelijkheden. Op het gebied van automatisering en web technieken hebben wij alle kennis in huis. Ons eigen serverpark is ingericht voor automatisch opmaken, samenstellen en drukwerkautomatisering. Ook koppelingen aan externe systemen zoals ERP, CSM of administratie kunnen door onze eigen mensen gemaakt worden.

Wij zien langzaam het aandeel drukwerk op offset persen kleiner worden en op digitale persen groeien. Omdat wij beide in huis hebben, en er vol wordt ingezet op procesautomatisering en digitaal drukken in POD en W2P oplossingen, is Quantes voorbereid op de toekomst.