Een unieke start
bij Alklima

Samen met Alklima is er een unieke welkomstbox ontworpen
en is de bonsai piramide tot stand gekomen.

Ontdek de case

Alklima is een Nederlandse leverancier van hoogwaardige klimaatsystemen, waaronder airconditioning, warmtepompen en ventilatiesystemen. Het bedrijf heeft een sterke positie verworven in de Nederlandse markt en is exclusief distributeur van het Japanse merk Mitsubishi Electric.

Persoonlijke start

Wij begrijpen als geen ander dat een goede start bijdraagt aan het succes van de medewerker en het bedrijf. Alklima wilde graag een welkomstbox aan hun nieuwe medewerkers overhandigen om hen daarmee een warm welkom te geven. Daarom hebben wij in samenwerking met het marketingteam van Alklima een persoonlijke welkomstbox ontwikkeld. In deze case lees je meer over de welkomstbox van Alklima.

Punten scoren met je onboarding

Samen met het marketingteam hebben wij zorgvuldig nagedacht over de inhoud en uitstraling van de box. Na de nodige brainstorms en uitwerkingen is er uiteindelijk gekozen voor het Bonsai Piramide concept. Dit concept heeft verschillende linkjes naar Alklima en de herkomst en producten van het bedrijf. De vorm is exact als de Mitshubishi Diamond en zorgt voor herkenbaarheid

De tour

De box heeft vier piramide punten die per punt een eigen boodschap overbrengen. Zo wordt de nieuwe medewerker persoonlijk welkom geheten, ontvangt hij/zij verzorgings informatie over de bonsai boom via een QR-code, wordt er meer verteld over de andere cadeaus in de box en vindt hij/zij tot slot de Alklima happy socks. Er is gekozen voor een bonsai boom, omdat Alklima leverancier is van het merk Mitsubishi dat afkomstig is uit Japan.

Opwarmen doe je zo

Verder vind je in de box nog: een notitieboekje, visitekaartjes en een mok. De mok verandert van kleur zodra je er warm water inschenkt. Dit is een leuke knipoog naar de warmtepomp installaties die Alklima verkoopt.

Werken aan jouw onboarding box?

Anna Fleur van Quantes

annafleur@quantes.nl
06 43994969