Beurs succes
met progressive

Quantes heeft met Progressive een leadkanon bedacht
en daarmee veel aandacht getrokken op de Offshore Energy Beurs.

Ontdek de case

Progressive is een internationaal recruitment bureau in de science, technology, engineering en mathematics (STEM) sector. Progressive valt onder het overkoepelende bedrijf Sthree. Met bijna 30 jaar ervaring en focus op STEM hebben ze een groot netwerk opgebouwd van top werkgevers en professionals.

Haal alles uit je kostbare beursdeelname

Ken je dat? Dat je een flink bedrag aan een plek voor een beursstand uitgeeft en vervolgens aan het eind van de dag geen idee hebt of het geld dat eigenlijk wel waard was. Een beursstand is niet goedkoop, dus je wilt er natuurlijk alles uit halen. Wij hebben onze klant Progressive hier afgelopen jaar tijdens de Offshore Energy Beurs 2022 bij geholpen.

Trek bezoekers naar je beursstand toe

Om op te vallen met je beursstand moet je een uniek concept hebben. De gratis koekjes en pennen zijn vanzelfsprekend geworden en het kan echt beter! Lees onder aan de pagina 6 tips om bezoekers naar je beursstand te trekken 

Voor Progressive hebben wij vanuit het doel  nagedacht over hoe we hen tussen de andere beursstands eruit konden laten springen. Het doel was om zo veel mogelijk bezoekers te trekken en de juiste leads te generen. Op de beursstand stond een opvallende branded grijpmachine. In het offshore thema als een kraan en volledig gebrand in Progressive stijl. Daarnaast werden er bouwplaten voor branded 3D windmolens uitgedeeld.

Leads genereren op een beurs

Dankzij de grijpmachine kon het marketingteam van Progressive op de beurs gericht leads genereren. De bezoekers konden via een QR code een aantal vragen beantwoorden waaruit Progressive kon bepalen of het om een interessante lead ging. Wanneer deze vragen beantwoord waren, mocht de lead als beloning 3x grijpen in de grijpmachine om een cadeautje te bemachtigen.

Tussen de cadeaus zaten ook drie mooie hoofdprijzen. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers meer werden uitgedaagd om mee te spelen bij de grijpmachine.

Indruk maken op de bezoekers

Je wilt natuurlijk graag dat bezoekers bij thuiskomst nog denken aan jouw merk. Dit hebben we met Progressive slim gedaan door bouwplaten uit te delen van windmolens, wat kenmerkend is voor het bedrijf. Deze konden de bezoekers wanneer ze thuis kwamen in elkaar zetten, bijvoorbeeld met hun kinderen. Zo heb je iets origineels en blijvends.

6 tips om bezoekers naar je beursstand te trekken

Het aantrekken van bezoekers naar je beursstand is van cruciaal belang voor een succesvolle beursdeelname. Als exposant wil je dat je beursstand opvalt tussen de vele andere stands en dat je potentiële klanten aantrekt. Hieronder vind je enkele tips om bezoekers naar je beursstand te trekken en de aandacht te krijgen die je verdient.

1. Creëer een opvallende beursstand

Een opvallende beursstand is de eerste stap om de aandacht van bezoekers te trekken. Zorg ervoor dat je beursstand er anders uitziet dan de rest en dat het logo en de branding van je bedrijf duidelijk zichtbaar zijn. Maak gebruik van aantrekkelijke visuals, muziek en verlichting om je stand er uit te laten springen.

2. Bied iets aan waar bezoekers behoefte aan hebben

Bezoekers worden aangetrokken door iets dat hen interesseert. Biedt daarom iets aan wat relevant is voor jouw doelgroep. Dit kan een productdemonstratie, een speciale aanbieding of een gratis product zijn. Vergeet niet om het te promoten, zodat bezoekers weten wat je aanbiedt.

3. Maak gebruik van technologie

Gebruik technologie om de aandacht van bezoekers te trekken. Dit kan bijvoorbeeld een interactieve spel op een touchscreen zijn of een virtuele tour van je product. Dit trekt niet alleen de aandacht, maar zorgt er ook voor dat bezoekers langer op je stand blijven.

4. Maak gebruik van sociale media

Maak gebruik van sociale media om de aandacht van bezoekers te trekken. Promoot je aanwezigheid op de beurs via je sociale media-kanalen en maak gebruik van hashtags. Plaats ook foto’s en video’s van je stand op sociale media om de interesse van bezoekers te wekken.

5. Trek de aandacht met promotiemateriaal

Maak gebruik van promotiemateriaal om de aandacht van bezoekers te trekken. Zorg ervoor dat dit iets unieks is om je te onderscheiden van de andere exposanten. Ook moet het promotiemateriaal relevant zijn voor je doelgroep en iets zijn dat je branding ondersteunt.

6. Betrek bezoekers bij je stand

Betrek bezoekers bij je stand door interactieve activiteiten aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld een quiz, spel of een wedstrijd zijn. Hiermee zorg je niet alleen voor interactie, maar creëer je ook een positieve ervaring die bezoekers zullen onthouden.

Door deze tips toe te passen, kun je meer bezoekers naar je beursstand trekken en de aandacht krijgen die je verdient. Zorg ervoor dat je beursstand opvalt, relevant is voor je doelgroep en een positieve ervaring biedt voor bezoekers.

Wat klanten vinden

06/01/2023
Scania

“Altijd de juiste oplossing voor ieder marketing- en communicatievraagstuk. De Scania Awards zijn erg succesvol”

28/03/2023
WONDR Experience

”Their commitment to going above and beyond for us is truly remarkable. From start to finish, they are dedicated to finding the right solution for every need”

10/01/2023
SendCloud

“Creatief en altijd oplossingsgericht. Van Employee Welcome Packs tot gave uitnodigingen, Quantes maakt altijd indruk”

10/02/2023
FESTO

“De combinatie van marketing expertises maakt jullie uniek. Alles kan. Niets is te gek. En als dat wel zo lijkt, dan regelen jullie dat alsnog. Iedereen rent voor ons en dat is top om mee samen te werken.”

01/03/2023
Coolblue

“Quantes maakt het onmogelijke waar. Van creatieve ideeën tot logistieke wonderen”