duurzame omgeving

Duurzaam drukwerk, samen voor Uganda?

  • door Willem-Bas Hess

Bedrijven hebben steeds meer aandacht voor duurzaam drukwerk. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn al jaren hot-topics. Velen willen wel verduurzamen, maar weten niet hoe te beginnen. Daarom nemen wij onze klanten mee, op weg naar een beter klimaat. Samen participeren, reduceren en CO2 compenseren. Niet alleen met standaard FSC®-certificaten en ISO-normeringen maar ook door warmtepompen en het steunen van duurzame projecten in Uganda en Costa Rica. Op weg met duurzaam drukwerk, met Uitgeverij Brill als voorbeeld!

Geld verdienen oké, maar met duurzaam drukwerk!

Hoe zal onze wereld er straks uitzien? Dat de wereld snel verandert staat vast. En voor veel organisaties is het lastig om zich aan die transitie aan te passen. Er moeten leerprocessen op gang komen waarmee organisaties gemakkelijker kunnen inspelen op een veranderende omgeving en nieuwe markteisen. Termen als ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ en ‘duurzaamheid’ horen we al jaren voorbij komen. Juist ook voor de productie van duurzaam drukwerk.duurzaam drukwerk natuur

Download Duurzaamheidsverslag

En terecht, we moeten ons samen inzetten voor een beter klimaat. Maar niet alleen door hierover te praten, juist ook door er wat voor te doen. Wij gaan voor duurzaam drukwerk, en nemen onze klanten mee!

Initiatief nemen

Bij Quantes Drukkerij Den Haag nemen we het initiatief voor een duurzame ontwikkeling. Binnen ons bedrijf maar ook door onze klanten en leveranciers mee te nemen in deze transitie. Bij een duurzame productie horen de nodige FSC®-certificeringen en ISO-normeringen. Maar het belangrijkste is wel dat je er echt voor wilt gaan! Zo produceren we zelf inmiddels volledig CO2 neutraal en hebben we het MVO beleid volledig doorgevoerd binnen de organisatie. En het leukste, we zorgen ervoor dat onze klanten goed scoren met duurzaamheid!

Lees meer

Milieuvriendelijke drukkerij den haag, duurzaam

Wat wij doen

We zijn erg actief als het gaat om duurzaamheid en MVO. Zowel voor duurzaam drukwerk als voor het klimaat en de mensen in het algemeen. In ons duurzaamheidsverslag kan je hier veel meer over lezen.

Een kleine greep uit ons totaalpakket ‘maatregelen’:Quantes en Fight Cancer, gastenboekje voor het #lovelifediner
– Aandacht voor gezondheid van medewerkers en ziekteverzuim
– Matig/geen gebruik van chemie
– Gebruik van bio inkten
– Sensorgestuurde verlichting in ons pand
– Warmteopwekking met koude/warmteopslag systemen
– Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst
– Participeren in het 10.000-banenplan
– Opleidingsaanbod aan medewerkers

Download Duurzaamheidsverslag

Onze extra bijdrage

Ten aanzien van ons klimaat in de toekomst, leveren wij een extra bijdrage. Het is inmiddels een vaak gevoerd gesprek en het heeft bij veel bedrijven de aandacht: CO2 uitstoot. Helaas blijft het bij gesprek en aandacht en wordt er nauwelijks actie ondernomen.
Wij gaan verder! Allereerst hebben we onze eigen emissie van CO2 geïnventariseerd. Wij hebben ons er aan geconformeerd dit elk jaar met concrete maatregelen te reduceren. Vervolgens hebben we een gecertificeerd project geselecteerd om de uitstoot te compenseren. Alles voor duurzaam drukwerk.

Neem contact op

Duurzame drukkerij die bossen helpt

Gecertificeerde projecten

Uiteraard is ons beleid en zijn onze acties verankerd in verbeterprogramma’s in het kader van FSC®-certificeringen en ISO-normeringen.
Hierbij op een rij onze certificaten en normeringen:
ISO 9001
ISO 14001
FSC®
12647-2

Neem contact op

Quantes Drukkerij Den Haag participeert in een tweetal projecten:Oeganda, duurzaam houtskoolovens project

Houtskoolovens in Uganda
We zijn er erg enthousiast over de positieve bijdrage die we kunnen leveren in een ontwikkelingsland als Uganda. Waar door koken en stoken met veel gifgassen de lucht verontreinigd wordt. Door te participeren in het project, dragen we werkelijk bij aan het terugdringen van de luchtvervuiling. En dus aan een beter leefklimaat voor de bevolking.

Duurzaam bosbeheer in Costa Rica
Met daarbij bescherming van diersoorten die met uitsterven bedreigd worden.
In Costa Rica hebben we een deel oerwoud aangekocht. Hiermee dragen we bij aan duurzaam behoud van dit oerwoud en bovendien de bescherming van diersoorten als de groene ara en de jaguar.

Lees meer

Samen met Uitgeverij Brill

Uitgeverij Brill en Quantes samen duurzaam ondernemenBij Uitgeverij Brill staat klimaatneutraal produceren in de strategische doelstellingen. Brill en Quantes Drukkerij Den Haag trekken samen op om het klimaat te verbeteren. Elke productie van Uitgeverij Brill wordt gecalculeerd met ClimateCalc van het Dienstencentrum. Tot in detail wordt de uitstoot van CO2 berekend en daarna gecompenseerd. Om zo volledig CO2 neutraal te produceren voor Uitgeverij Brill.

Er wordt rekening gehouden met:
– Papiersoorten
– Soort transport
– Reisafstand tot afleveradres
– Overige materialen (bijvoorbeeld kunststoffen)
– En natuurlijk alle overige specificaties van de order

Neem contact op

De toekomst

Wij zien de realiteit onder ogen, en zijn voorvechter van maatregelen ter bescherming van milieu, klimaat en maatschappij.
Met ons allen hebben we een verantwoordelijkheid voor de generatie na ons. Graag werken wij samen met bedrijven en instellingen die met ons willen optrekken, om met duurzame maatregelen op weg te gaan naar een beter klimaat! Met duurzaam drukwerk maar ook alle andere aspecten.

Lees meer

Vragen?

Neem contact op met Willem-Bas
0623402482
willembas@quantes.nl

Download Duurzaamheidsverslag

Ook interessant

Junior accountmanager gezocht!

Krijg jij een kick van het binnenhalen van nieuwe klanten, het opbouwen van nieuwe relaties en vind je marketing geweldig? Lees dan snel verder! We kunnen namelijk nog veel meer…

KOOLE Terminals
 | Samen voor een duurzame toekomst

Koole Terminals is een toonaangevende wereldspeler op het gebied van opslag, transport en verwerking van van vloeibare ladingen. 
Met ruim 700 collega’s, opererend vanuit 3 landen met 11 terminals is…

Click en Collect raambelettering

Is jouw organisatie coronaproof?

Click & collect. De anderhalve-meter-economie. Het nieuwe werken. Is jouw organisatie er klaar voor? Het kan de nodige uitdaging opleveren. Want hoe laat je jouw winkelaanbod zien? Hoe ga je…